PISTOL® FLEX                    Flexibel onkruid bestrijden

Door de introductie van Pistol® Flex, bieden we een innovatieve en flexibele oplossing voor het beheren van onkruid in groene ruimten.

Wat is Pistol® Flex?

Pistol® Flex is een herbicide, dat een breed spectrum aan onkruiden bestrijdt. Toegepast in het stadium net vóór tot kort ná het ontkiemen houdt Pistol Flex de bodem maandenlang onkruidvrij. Afhankelijk van de te bestrijden onkruidsoort heeft het middel een nawerking tot zeker 4 maanden. De 2 actieve bestanddelen Diflufenican (36%)
en Iodosulfuron (1%) werken aanvullend op elkaar en verbeteren het resultaat. Conform de nieuwste generatie WG-formuleringen lost Pistol® Flex snel op in water en blijft het in een spuittank minimaal 24 uur stabiel. 

 

Hoe werkt Pistol® Flex?

Pistol® Flex combineert 2 actieve bestanddelen met een aanvullende werking:
Diflufenican remt de biosynthese van carotenoïden (gemakkelijk te herkennen aan het opbleken wanneer het product het blad bereikt). Carotenoïden beschermen chlorofyl en chloroplastmembranen tegen foto-oxidatie in fel licht. Door hun afwezigheid kan fotolyse (afbraak) van chlorofyl en vervolgens verstoring van fotosynthese plaatsvinden. Het is vooral werkzaam in het stadium vóór opkomst. Eenmaal gespoten vormt het een laag in de bodem. Opname geschiedt voornamelijk via de wortels en opkomende scheuten.
Iodosulfuron remt het enzym acetolactaatsynthase, verantwoordelijk voor de celdeling. Het werkt voornamelijk via de bladeren en in mindere mate via de wortels. In vergelijking met Diflufenican heeft Iodosulfuron een grotere translocatie- ofwel verplaatsingscapaciteit. Voor een werking ná opkomst moet de onkruidplant actief groeien.